Ga naar de inhoud

Factoren die de kosten van een advocaat beïnvloeden

kosten-advocaat

Veel factoren kunnen invloed hebben op de gemiddelde kosten van een advocaat. Locatie, bijvoorbeeld, speelt een grote rol in hoeveel de gemiddelde advocaat kan rekenen voor hun diensten. Andere belangrijke factoren zijn de aard van de juridische werkzaamheden, de advocaat ervaringsniveau, en de hoeveelheid werk die de zaak zal vereisen.

Type van het werk

Het type van het recht dat een advocaat beoefent zal grote invloed hebben op de kosten van juridische diensten. Als een advocaat beoefent in een gespecialiseerd gebied van het recht, zoals octrooirecht of appelrecht, kunnen ze meestal meer in rekening brengen voor hun tijd.

Ervaring

De hoeveelheid ervaring van een advocaat zal ook een belangrijke rol spelen in hoeveel de advocaat zal kosten. Ervaren advocaten met meer kennis, een goede reputatie, en een bewezen track record in de rechtszaal zijn in hoge vraag. Advocaten met ervaring kan rekenen meer dan een nieuwe advocaat vers uit de wet school. Ervaring is waardevol in de juridische wereld.

Hoeveelheid werk

Verschillende gevallen zullen vereisen verschillende soorten en bedragen van het werk. Het werk dat moet worden afgerond zal invloed hebben op de kosten van juridische diensten. Complexe gevallen waarbij onderzoek, deposities, onderhandelingen en hoorzittingen kan oplopen tot een aanzienlijke rekening. Aan de andere kant, als je het huren van een advocaat om een contract of ander juridisch document op te stellen, hoeft u alleen te betalen voor de tijd besteed aan dat een project.

Standaard Advocaat Kostenstructuren

Een advocaat kan rekenen hun klanten met behulp van een van de vier belangrijkste betalingsstructuren. Wanneer u een advocaat inhuurt, zorg er dan voor dat u de honorariumregeling volledig begrijpt, zodat u weet waarvoor u wordt aangerekend en wat u geacht wordt te betalen.

Uurtarief

Honorariumregelingen op basis van een uurtarief zijn standaard en worden in alle rechtsgebieden gebruikt. Bij het gebruik van een uurtariefstructuur zal een advocaat een vast uurtarief vaststellen en zijn cliënt factureren voor het aantal uren dat hij aan de zaak heeft gewerkt. Bij het opladen van een uurtarief, zullen veel advocatenkantoren ook in rekening voor paralegal en kantoorpersoneel tijd besteed aan een zaak, maar deze uurtarieven lager zal zijn dan de advocaat tarief.

Vaste prijs afspraak

Een vaste prijs afspraak is wanneer een advocaat citeert een eenmalige totale vergoeding voor juridische diensten. Een flat fee is meestal vooraf verschuldigd voordat de advocaat begint te werken aan uw zaak of juridisch project. Flat fee tarief structuren zijn typisch bij het opstellen van contracten, zoals volmachten of zakelijke contracten.

Forfaitaire tarieven kunnen voordelig zijn voor advocaten en cliënten. In tegenstelling tot een uurtarief, een cliënt weet precies hoeveel juridische diensten zal kosten upfront. Zolang de cliënt de betalingsovereenkomst begrijpt, mogen er geen verrassingen zijn. De advocaat profiteert van het verzamelen van een forfaitair bedrag vooraf, maar ze het risico niet in rekening brengen van extra kosten als ze meer tijd besteden aan de zaak dan verwacht.

Voorschot Vergoedingen

Een voorschot kostenstructuur is een ander type van uurtarief structuur. Het enige verschil is dat de advocaat bij een retainer fee een aanbetaling van de cliënt verlangt om met de zaak te beginnen. De advocaat trekt zijn uurtarief af van deze aanbetaling, die wordt bewaard in een fonds. Wanneer de trustrekening een bepaald saldo heeft bereikt, moet de cliënt opnieuw een forfaitair bedrag betalen.

Voorschotten worden meestal geregeld door voorschottenovereenkomsten. Dit zijn in wezen dienstverleningsovereenkomsten die door de advocaat worden opgesteld. Zij worden ook vaak gebruikt door consultants en adviseurs.

Voorwaardelijke vergoedingen

Contingency fee-structuren worden gebruikt in zaken waar het doel voor de cliënt een monetaire regeling is. Dit komt het meest voor in het burgerlijk recht. Contingency fee-structuren vereisen geen betaling vooraf van de cliënt. Echter, als de vordering succesvol is en de cliënt een schikking wordt toegekend, heeft de advocaat recht op een percentage als betaling. De meeste civielrechtelijke advocaten nemen tussen 30%-40%. De cliënt zal ook verantwoordelijk zijn voor het betalen van de gerechtskosten uit hun schikking.

Bijvoorbeeld, als een cliënt gewond is geraakt bij een auto-ongeluk en ontvangt een € 100.000 nederzetting, zal de advocaat recht hebben op ongeveer € 30.000, afhankelijk van hun overeenkomst. De klant zal dan moeten betalen gerechtelijke kosten en eventuele andere uitgaven geaccumuleerd gedurende de zaak van het resterende geld.

Raadplegingen

Voordat u een advocaat inhuurt om uw zaak aan te nemen, zult u een consultatie hebben. De meeste raadplegingen zijn ongeveer een uur lang en omvatten een ontmoeting met de advocaat, het bespreken van de belangrijkste punten van uw zaak, en het ontvangen van een prijsopgave van wat zij zouden aanrekenen om uw zaak aan te nemen.

Sommige advocaten bieden gratis overleg, dit is gebruikelijk voor strafrechtelijke verdediging advocaten. Andere advocaten zullen rekenen een potentiële cliënt voor een uur op hun vaste uurtarief voor een consultatie.