Ga naar de inhoud

Top 10 vragen om uw echtscheidingsadvocaat te stellen

Het zoeken naar de juiste echtscheidingsadvocaat kan een moeizaam proces zijn, maar het is wel een belangrijk proces. Haastig door het vinden van de juiste persoon om namens u te pleiten is een vergissing, omdat dit het verschil kan betekenen tussen een positieve of negatieve uitkomst. Het doen van de juiste onderzoek is essentieel, maar het is het belangrijkst dat u een ontmoeting met een juridisch vertegenwoordiger direct, zodat u kunt hen een aantal gedetailleerde vragen face-to-face.

De volgende zijn de top 10 vragen te stellen aan uw echtscheiding advocaat:

  • Richt u zich uitsluitend op echtscheidingen, of zijn ze een onderdeel van wat uw praktijk inhoudt? Bent u een familierecht advocaat? Hoe lang bent u al in de praktijk?
  • Wat is uw strategie voor mijn zaak, en hoe lang zal het duren?
  • Wat beschouwt u als een noodgeval en hoe lang duurt het voordat u mij terugbelt?
  • Kan ik iedereen ontmoeten die met u aan mijn zaak zal werken?
  • Wat is uw prijs? Hoe brengt u mij kosten in rekening?
  • Welke andere kosten moet ik verwachten, zoals voor privé-detectives, accountants, artsen, psychologen, enz.
  • Wat zijn volgens u de totale kosten van deze echtscheiding?
  • Staat u mij toe om rechtstreeks met mijn echtgenoot te onderhandelen? Kunt u mij helpen om de kosten van mijn echtscheiding te beperken?
  • Hoe voorspelt u dat een rechter mijn zaak zal beoordelen, gebaseerd op wat u op dit moment weet?
  • Hoe kunt u mij helpen de fiscale gevolgen van dit proces te begrijpen?