Ga naar de inhoud

Is online scheiden een goed idee?

We kunnen tegenwoordig bijna alles online doen. Het is logisch dat als mensen een relatie kunnen beginnen via hun smartphone, dat ze ook een relatie kunnen beëindigen, of hun huwelijk via hetzelfde apparaat, toch? Maar moet je wel voor een online echtscheiding gaan?

Is online scheiden legaal?

Online echtscheidingen zijn zeker legaal, hoewel ze niet altijd worden aanbevolen, vooral als u en uw echtgenoot worden geconfronteerd met een conflictueuze echtscheiding. Als u en uw echtgenoot het niet eens kunnen worden over alle belangrijke kwesties, dan is het beter dat u een advocaat inschakelt.

Dus, moet je echtscheiding online aanvragen?

Hoewel online scheiden succesvol kan zijn voor koppels die in staat zijn om samen te werken, als uw echtscheiding echt vijandig is, zult u direct met een echtscheidingsadvocaat willen werken om een traditionele echtscheiding te krijgen.

De noodzakelijke stappen voor het verkrijgen van een traditionele echtscheiding zijn afhankelijk van de bijzonderheden van uw relatie. Het is belangrijk om te onthouden dat tijdens de echtscheiding alle afspraken van invloed zullen zijn op de rest van uw leven. Daarom wilt u er zeker van zijn dat u alle puntjes op de i hebt gezet. Alleen al om deze reden kan het zinvol zijn om een ervaren advocaat in de arm te nemen. “Pietersen: “Als je naar een scheiding kijkt, is het de rest van je leven. “Het is als een bruiloft, en mensen denken niet twee keer na over het uitgeven van veel geld voor bloemen of voor een huwelijksreis.”

De ontbinding van een huwelijk waarbij de partijen kort getrouwd zijn, geen kinderen hebben, en weinig bezittingen of schulden zullen hoogstwaarschijnlijk minder betrokken zijn dan een echtscheiding waarbij het echtpaar lang getrouwd is geweest, minderjarige kinderen deelt, of waarbij er aanzienlijke bezittingen of schulden zijn die verdeeld moeten worden. De vraag of beide partijen de echtscheiding wensen, is ook bepalend voor het gemak waarmee de echtscheiding wordt toegekend. Een partner die de echtscheiding niet wil, kan reageren op een manier die hem in staat stelt het proces te rekken. Als een echtpaar beide kan instemmen met de echtscheiding kan het proces veel soepeler en sneller verlopen. Dit geldt ook voor het proces van overeenstemming, want als een echtpaar vastloopt in gevechten en meningsverschillen over van alles en nog wat, zal het proces veel langzamer verlopen.

Werken met een echtscheidingsadvocaat

Als u voor een echtscheiding staat, moet u werken met een echtscheidingsadvocaat die een gevestigd belang in uw specifieke situatie zal nemen en u zal adviseren over wat u zou kunnen tegenkomen in een echtscheiding met betrekking tot de verdeling van onroerend goed, kinderalimentatie en voogdij, en alimentatie. Zij kunnen u adviseren over uw mogelijkheden. Een echtscheidingsadvocaat biedt ondersteuning en begeleiding bij het beëindigen van uw huwelijk.

Voor advies over echtscheiding kunt u met ons contact opnemen.