Ga naar de inhoud

7 Tips voor het kiezen van een echtscheidingsadvocaat


De keuze om te scheiden wordt zelden lichtvaardig gemaakt, en uw keuze in wettelijke vertegenwoordiging zou dat ook niet moeten zijn. Helaas kan het vinden van de juiste echtscheidingsadvocaat moeilijk zijn, vooral wanneer de inzet hoog is.

Om ervoor te zorgen dat uw tijd, geld en vertrouwen worden gerespecteerd tijdens het hele scheidingsproces, raden wij u aan deze 7 tips te volgen bij het kiezen van de juiste advocaat om uw zaak te vertegenwoordigen.

Weet wat je wilt, en neem geen genoegen met minder

Going in het proces, is het belangrijk om te identificeren welk niveau van ondersteuning die u zoekt -zowel emotioneel en juridisch- en een beslissing nemen op basis van die kennis. Als u op zoek bent naar een meer hands-off benadering, wees daar dan eerlijk over. Als u liever een betrokken advocaat hebt die de touwtjes meer in handen heeft, erken dat dan en ga dienovereenkomstig op zoek.

Stel uw voorwaarden vast en zoek dan een advocaat die daaraan voldoet

Verschillende echtscheidingsadvocaten hanteren verschillende benaderingen. Sommigen geven de voorkeur aan bemiddeling, terwijl anderen het verschijnen voor de rechtbank aanmoedigen. Dit wetende, moet u eerst beslissen wat u wilt en hoe u wilt dat het proces verloopt. Dit zal u helpen onkruid uit de advocaten die niet gaan in dezelfde richting als jij. Immers, het is belangrijk om het proces te beginnen op dezelfde pagina!

Doe je onderzoek

Er is meer dan een manier om een huwelijk te beëindigen, en welke route je neemt kan een aanzienlijke invloed hebben op het verloop en de duur van de processen die betrokken zijn bij het uitvoeren van de echtscheiding. Het is daarom belangrijk om grondig te onderzoeken welke optie het beste bij uw doelen past, zodat u kunt beslissen of u een gezamenlijke procedure, bemiddeling of een traditionele rechtszaak wilt.

Weeg uw opties af

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft u het proces niet te overhaasten. In feite kan dit een negatieve invloed hebben op de advocaat die u kiest – en dat is iets wat u ten koste van alles wilt vermijden. Zelfs als je van de eerste advocaat / advocatenkantoor je een ontmoeting met, raden wij u interviewen ten minste drie andere lokale praktijken om ervoor te zorgen je hebt jezelf een kans op het vinden van de beste pasvorm voor je hebt.

Wees grondig in uw interviews

Naar onze mening is de wervingsfase een van de belangrijkste delen van het scheidingsproces, omdat wie u kiest om uw zaak te vertegenwoordigen van invloed kan zijn op de uiteindelijke uitkomst. Stel zoveel vragen als nodig is om de praktijk van de advocaat te begrijpen en om er zeker van te zijn dat hun doelen en doelstellingen overeenkomen met die van u. En, wees altijd op de uitkijk voor rode vlaggen, zoals beloften die te mooi klinken om waar te zijn (waarschijnlijk zijn ze dat ook!), een onpersoonlijk gevoel van de advocaat, en / of een advocaat die een gebrek aan zorg toont voor uw persoonlijke privacy.

Blijf gefocust op wat belangrijk is en laat de andere dingen gaan

Een echtscheiding kan zeer emotioneel zijn, zelfs als beide partijen dat willen. Als zodanig is het belangrijk om te onthouden: “Maak je niet druk om de kleine dingen.” De juiste advocaat kan u helpen om te bepalen wat belangrijk is en wat niet, zodat u beslissingen kunt nemen die tellen en de rest kunt negeren.

Wees slim in uw beslissing

Uiteindelijk moet de advocaat die u kiest om u te vertegenwoordigen tijdens het scheidingsproces belichamen wat u het belangrijkst vindt (en dat is precies waar de bovenstaande lijst over gaat). U zult ook willen aandacht besteden aan de locatie van de advocaat, bereikbaarheid, responsiviteit, en accommodaties. Dit soort gemaksfactoren gaan een lange weg wanneer je te maken hebt met een proces dat maanden, soms jaren, kan duren om te voltooien.