Ga naar de inhoud

5 Tips voor de eerste ontmoeting met uw echtscheidingsadvocaat

Als u klaar bent om te gaan door middel van een echtscheiding, een van de beste dingen die je kunt doen voor je eigen succes (en geestelijke gezondheid) is om te werken met een goede echtscheiding advocaat.

Het vinden van een familierecht advocaat in Nederland kan ingewikkelder zijn dan u in eerste instantie denkt – niet omdat ze moeilijk te vinden zijn, maar omdat u er zeker van wilt zijn dat u de juiste advocaat voor uw situatie kiest.

Een goede echtscheiding advocaat zal bieden een eerste consult via de telefoon om een algemeen idee van hoe je zal werken met hen te krijgen, maar na deze, zult u uw eerste werkelijke vergadering, dat is waar je gaat om echt te leren over hoe dingen zullen gaan. Hieronder vindt u vijf verschillende tips om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw eerste ontmoeting te krijgen, en dat je weggaat met het vertrouwen dat u nodig hebt om er zeker van zijn dat je de hulp die u nodig hebt en verdient. De belangrijkste les hier? Wees voorbereid.

Schrijf al uw vragen op

Zodra u in de vergadering, het is bijna een natuurwet dat u niet in staat zal zijn om alle vragen te onthouden. Het is net zo waar dat u ze zich allemaal zult herinneren zodra u weer in uw auto stapt om naar huis te gaan. Om te voorkomen dat u dit overkomt, schrijft u in de dagen voorafgaand aan de vergadering elke vraag op die in u opkomt. Op die manier kunt u ze systematisch doornemen en uw vergadering verlaten in het vertrouwen dat u de grote problemen die u bezighouden, hebt aangepakt.

Bereid uw financiële documenten voor

De meeste van de grootste kwesties van een echtscheiding zijn de financiën, en uw advocaat gaat moeten begrijpen hoe het proces eruit gaat zien zo vroeg mogelijk in de echtscheiding. Verzamel daarom zoveel mogelijk informatie en documentatie over uw financiën voor uw eerste ontmoeting. Hoewel u in staat zult zijn om veel informatie direct aan uw advocaat te verstrekken, zullen zij in staat zijn om veel van deze documenten te verzamelen als goed.

Verzamel uw belastingaangiften

Belastingaangiften kan vertellen uw advocaat veel over de algemene financiële situatie die gaat worden een van de centrale kwesties van uw echtscheidingsproces, en uw belastingaangifte informatie zal zeer nuttig zijn, vooral wanneer gekoppeld met de rest van de financiële documenten die u verstrekt.

Maak een lijst van alle relevante informatie over uw echtscheiding en huwelijk

Als er belangrijke details zijn over uw huwelijk en echtscheiding, zorg er dan voor dat u die opschrijft. Uw advocaat zal uw eerste bijeenkomst leiden en u door de vragen leiden waarop zij antwoorden nodig hebben, maar zodra u door de bijeenkomst gaat, kunt u een belangrijk detail vergeten dat uiterst nuttig zal zijn voor uw advocaat. Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk informatie schriftelijk verzamelt, zodat uw advocaat een document heeft met de informatie die volgens u van centraal belang is voor de zaak.

Wees volledig eerlijk

Hoewel er waarschijnlijk veel details van uw huwelijk en echtscheiding zijn die gevoelig kunnen liggen, is het absoluut essentieel dat u volledig eerlijk bent tegen uw advocaat. U kunt zeker zijn van één ding: als u belangrijke details weglaat aan uw advocaat, zal hij/zij deze te weten komen van uw echtgenoot en hun advocaat. Eerlijk zijn met uw advocaat is de beste manier waarop u hen kunt helpen zich voor te bereiden op uw echtscheidingsproces zonder dat ze verrast worden door verrassende informatie die de situatie verandert.